Een 5 sterren hotel badkamer

februari 19, 2018 admin

Een hotel, en met name een luxe Hotel heeft altijd een prachtige badkamer, een ongekende luxe lijkt het. Anders dan thuis en dat heeft meerdere reden, en niet alleen te maken met het gebruikte materiaal. Je ziet in hotel badkamers vaak dingen die je thuis niet hebt of ziet. Toch is het ook voor de thuis badkamer niet onmogelijk om die om te toveren tot een luxe hotel badkamer. Wij geven hier een aantal tips en trucks om dat te doen.
Het geheim zit veelal in accessoires, verlichting en een aantal luxe materialen, maar ook aankleding en planten doen veel met de badkamer.
Een badkamer wordt veelal praktisch ingericht, en wordt bezuinigd op veel andere functies die juist die extra luxe creëeren van je badkamer. Een luxe toevoeging is een badkamer spiegel met accent verlichting, een luxe spiegel met rand bijvoorbeeld geeft een persoonlijke touch en is net even anders als de meeste spiegels. Daarnaast een paar prachtige zeepdispenser en/of schaaltjes met zeep die net dat extra geven (met name geur doet ook veel). Hang ergens een paar luxe badjassen, prachtige kwaliteit handdoeken die je op meerdere plaatsen kunt leggen en je hotel badkamer heeft al een heel ander uiterlijk. In veel hotel badkamers vind je planten die het wat huiselijker maken, er zijn genoeg planten te vinden die het goed doen in de vochtige ruimte.
Voeg een zitje of een zitbank toe in de badkamer en je hebt al een ware wellness ruimte. Houten meubels, tegels en accessoires geven een badkamer een warm uiterlijk, gebruik het echter niet overal op.

Materialen

Wanneer we kijken naar de luxe materialen dan worden in deze badkamers veelal whirlpool baden en een aparte douchecabine geplaatst. Uiteraard ligt het aan jouw ruimte en budget of dit mogelijk is. Maar een whirlpool is tegenwoordig ook niet meer de duurste uitgave, en een regendouche is ook al meer standaard dan luxe. Uiteraard maken kranen de luxe look wel af, je kan standaard kranen kopen of net even het extra uitgeven om prachtige luxe varianten te kunnen plaatsen. Een badkamer koop je per slot voor heel veel jaren en wil je ook zo lang genieten. Hetzelfde geldt voor accessoires, hier zijn heel veel prijsklassen in en er wordt vaak op bezuinigd, echter maken de accessoires de badkamer.

Verlichting.

Een belangrijke toevoeging voor hotel badkamers is verlichting, deze maken van de badkamer een echte wellness ruimte waarin je iedere dag opnieuw geniet. Zoals op deze foto is te zien, wordt hier gebruik gemaakt van indirect gedimd licht via het plafond met accent lichten. Een plafond verlagen, hier verlichting in maken en tegenwoordig voorzien van gekleurd LED licht maakt dat je de verlichting kan aanpassen aan je gevoel, of wat je wil doen in de badkamer. Dit geeft een bijzonder (rustgevend) effect in de badkamer. Voeg hier aan toe natuurlijk een muziek systeem in het plafond en voila je badkamer heeft het uiterlijk, geur en sound van de luxe hotel kamers.

Het gaat vooral om de persoonlijke touch, opgeruimde wastafel zonder spulletjes, geuren en muziek die net even dat extra geven.